Billiga Converse

Hitta dina bästa skor
Skor

Ta hand om dina skor

Det är lika viktigt att vi tar hand om våra skor som att vi tar hand om våra kläder. En skjorta den tvättar vi regelbundet och byter knapp om det skulle tappas någon. Skorna är något som vi kanske försummar ibland och vi vill gärna uppmana dig att ta hand om dina skor på ett bättre sätt.

Ta hand om dina skor

Det är lätt att tro att det krävs fina skor för att du skall ta hand om dem. Det är en sanning med viss modifikation. Om du har dyra skor i skinn kanske du upplever ett större behov av att vårda dem för att du skall slippa köpa nya dyra skor. Men även billigare skor håller längre och är finare om du vårdar dem på rätt sätt. En grundregel som är bra att hålla dig till är att inte slita mer än nödvändigt på de skor som används. Det bästa sättet är att göra det på är att inte använda skorna mer än en dag och sedan låta dem vila i två dagar innan du använder dem nästa gång. Det kan låta märkligt, men skor tar åt sig av fukten som fötterna avger, det gäller även om du inte upplever att du lider av fotsvett. Låter du skorna vila två dygn efter att du använt dem så hinner de torka upp. Ett annat sätt att hålla skorna fräscha är att använda skoblock av cederträ eller små tygpåsar med cederträ. Det är ett naturligt och giftfritt sätt att driva ut fukt ur naturmaterial.

Vårda dina skor regelbundet

Vardagsskor som du ofta använder kanske nöts mer än skor som används vid fest och andra högtider. Ha för vana att se över dina vardagsskor och rengöra, smörja och impregnera skorna en gång i månaden. Det går att se på skinnskor på samma sätt som människans hy, när den slits behöver vi bibehålla ett sunt fettlager. Ge skorna omsorg så att de inte torkar ut och blir spröda och flagnar. Skor som du använder mer sällan behöver också omvårdnad, även skorna i garderoben torkar ut, men du kanske kan vårda dessa mer sällan. En bra hållpunkt kan vara att se över sin sko garderob en gång i halvåret i samband med att du byter från vinter till sommarkläder. Skorna kommer att hålla längre, vara finare och du undviker onödiga skoköp som inte behövs, bara för att du glömt vad som gömmer sig hemma i skoskåpet.Lycka till!