Billiga Converse

Hitta dina bästa skor
Skor

Ta hand om dina tygskor

Converse är egentligen bara tygskor. Visst, det är bra kvalité och ett fint märkte, men det har inte samma hållbarhet som ett bar skinnskor. Eftersom äkta Converse är dyra att köpa, borde man se till ta hand om dem för att få ut så många år som möjligt av dem. 

Tvätta skor

Man kan faktiskt tvätta skor men det är en liten risk. Har man otur kan tyget krympa, men är det hög kvalité borde den klara av låg tvätt på 30 grader eller åtminstone handtvätt. Köp ett milt rengöringsmedel för att få bort envisa fläckar och tvätta skon noggrant. För att skon ska hålla formen kan man använda sig av skoblock som absorberar fukt och ser till att skon håller den rätta formen.

shoe laces_369614201Bytskosnören

Skosnören blir slitna, blir smalare där man oftast har en knut eller kan tappa färgen. En gång om året kan man köpa nya snören och ge skon ett helt annat utseende. Man kan exempelvis köpa glittriga skosnören till ett par svarta skor, eller testa att kombinera orange med vita skor. Vill man verkligen förändra utseendet kan man även välja att knyta skon på ett annat sätt. Det finns faktiskt en del snörningsmetoder som hjälper mot olika saker, såsom hallux valgus eller högt fotvalv.

shoe maker cobbler_262999268Skomakaren

Om det värsta skulle hända får man besöka skomakaren. Om sömmarna i tyget spricker, kan skomakaren sy igen dem och fästa dem ordentligt. En skomakare har en extra kraftig symaskin för att klara tjocka tyger och läder. Den är betydligt bättre än symaskinen man har hemma. Eller så kan limmet runt sulan bli dåligt och skapa hål mellan tyg och gummisula. Detta kan man sy eller limma fast. Man slipper så klart stygnen om man väljer att limma fast det. Skomakaren har speciallim för just skor och kan i värsta fall sy en söm som fäster tyget direkt till sulan.